Депутати Херсонської міської ради 20-го січня зберуться на позачергову сесію, аби розглянути питання ввезення у місто “піску” з Республіки Чорногорія. Відповідне розпорядження підписав очільник Херсона Володимир Миколаєнко.

Що передувало позачерговій сесії: депутати звернулися до міського голови після оприлюднення результатів лабораторної експертизи, яка доводить, що чорногорський “пісок” відноситься до речовин другого класу небезпеки. Народні обранці написали звернення до Миколаєнка з проханням призначити позачергову сесію. Тоді свій підпис під цим документом поставило 18 депутатів Херсонської міськради.

Згідно з документом, який був оприлюднений на офіційному сайті Херсонської міської ради, до порядку денного позачергової сесії включено лише одне питання: “Про роботу, проведену відповідними організаціями та установами стосовно встановлення обставин щодо завезеного з Республіки Чорногорії у місто Херсон небезпечного вантажу”.

Звичайно, що небезпечний “пісок” з Чорногорії – важливе питання, але міська влада, напевно, забула, що у Херсоні й досі не прийнятий бюджет на 2020 рік. Яка вірогідність того, що проект бюджету буде винесений на цю сесію ми вирішили поцікавитися у голови бюджетної комісії Руслана Рубана.

“Сказати, що хтось винесе “з голосу” на позачергову сесію питання бюджету - я це чую перший раз. Бюджет – дуже серйозне питання. По ньому міський голова взагалі планував провести окрему сесію. Враховуючи те, що наразі нам не вдалося знайти компромісу з міською радою в цьому питанні. Тобто поки вони дають проект того бюджету, який виносився на розгляд сесії в грудні 2019-го року. Інший бюджет вони не запропонували. Тому зараз назначати бюджетну сесію немає жодного сенсу”, - говорить Рубан.

Тож виходить, що міська влада та депутати й досі не можуть знайти порозуміння в питанні бюджету Херсона-2020. Про те, що означає для Херсона не прийнятий бюджет та як це вплине на пересічних херсонців, читайте у матеріалі: “Херсон залишився без бюджету на 2020 рік. Які наслідки?”

Тэги:

Важно
Власть
Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів