Наприкінці грудня минулого року Херсонська міська рада мала ухвалити бюджет міста на 2020 рік, але цього так й не сталося, а Херсон пішов в новий рік зі старим бюджетом. За словами ряду депутатів міськради, вони навмисно «провалили» голосування за головний фінансовий документ міста, адже він враховує лише потреби комунальних підприємств, а не херсонців.

Сьогодні у прес-клубі «Новий день» відбулася прес-конференція, де депутати міської ради розповіли, що не так з бюджетом Херсона на 2020 рік й чому вони «провалили» голосування за головний фінансовий документ міста.

«Зараз у мене є заява про вчинення кримінального правопорушення. Вона буде сьогодні підписана й направлена до правоохоронних органів. Бюджет, який нам надавали, як цього потребує закон, за 20 днів до сесії ми отримали. Проте, 20-го грудня було опубліковано зовсім інший бюджет. У цьому різниця фінансування КП сягає близько 70 млн грн», - говорить голова постійної депутатської комісія з питань планування фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та регуляторної політики Руслан Рубан.

За словами депутатки Херсонської міськради Оксани Дякової, той варіант бюджету зовсім не враховує потреби містян, оскільки у бюджеті-2020 були «урізані» видатки на основні соціальні напрями: медицину, освіту та спорт. Тому такий варіант бюджету просто не міг бути прийнятий херсонськими депутатами.

Варто розуміти, що бюджет – кошти платників податків. Тому згідно з українським законодавством, перед прийняттям проекту бюджету на сесії Херсонської міської ради він має пройти етап громадських обговорень.У Хесроні громадські слухання все-таки провели. Навіщо їх проводили – невідомо, адже жодної пропозиції, які надавали херсонці на слуханнях, в останньому проекті бюджету враховано не було.

Вже зовсім скоро депутати Херсонської міської ради мають зібратися у сесійній залі, щоб все ж таки ухвалити бюджет-2020. Варто пам’ятати, що поки представники міської влади виясняють стосунки страждають від цього, в першу чергу, пересічні херсонці, адже не прийнятий бюджет негативно впливає на всі сфери життєдіяльності міста.

Тэги:

Власть
Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів