Болото чи зона відпочинку: у Білозерці планують облаштувати місцеве озеро

Автор: Аркадій Ліснічук 18 Февр. 2019 13:50

У плані розвитку селища Білозерка на цей рік закладено будівництво бази відпочинку на місцевому озері Біле. У документах зазначено, що планується створення зони відпочинку на прибережній території даного озера. Здавалося б, що досить таки гарний та повний амбіцій план, який має сприяти розвитку селища.

Натомість, місцеві мешканці б’ють на сполох, оскільки саме озеро більше схоже на болото. З їх слів, біля майбутньої забудови у радянські часи функціонувала фабрика із виробництва небезпечних хімікатів. Такий лист-звернення надійшов до журналістів сайту «Гривна» від одного із місцевих.

«В радянські часи, як відомо, не дуже зациклювалися на питаннях екології. Після розвезення дусту по господарствах водії  заганяли свої вантажівки  прямісінько в озеро та мили кузови від отрути. Місцеві рибалки-старожили ще досі пам'ятають, як ще навіть на початку двотисячних років риба, виловлена в цьому місці, смерділа дустом. Згодом озеро замулилося. На сьогодні глибина в місці запланованої набережної та пляжу складає не більше пів метра. І так на метрів 50 вглиб озера», - говорить чоловік.

З метою перевірки цієї інформацію ми вирішили направити інформаційний запит до Білозерської селищної ради, аби дізнатися, який же екологічний стан даного озера насправді.

У свою чергу селищна рада повідомила, що за даними екологічних досліджень, стан озера Біле відповідає градації «задовільний».

Реальний же стан озера можна побачити на фото: забруднена вода, яка повна побутових відходів, непрохідна місцевість та забруднена прибережна смуга.

«Чесно кажучи, від цього озера тільки одна назва залишилася. Наразі воно виглядить просто жахливо й повільно перетворюється на болото», - коментує ситуацію місцевий мешканець Януш Михальський.

Варто зазначити, що перший крок у розвитку озера сільська рада зробила ще у середині минулого року. Тоді на сайті публічних закупок «Prozorro» був оголошений тендер на розробку проектної документації щодо встановлення меж захисної смуги озера Біле. Загальна вартість робіт склала близько 82 тис. грн.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів