Бериславські бізнесмени "потрапили на гачок" податкової

Автор: Дарья Мельник 15 Февр. 2019 07:45

Завершилися спільні інспекційні відвідування спеціалістами Бериславського управління Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі та Головного управління Держпраці у Херсонській області суб’єктів господарювання м. Берислава, які спробували працевлаштувати найманих працівників шляхом укладання договорів аутстафінгу. На бізнесменів - порушників складено 3 акти на загальну суму 893,5 тис. гривень штрафних санкцій.

А от наймані працівники дійсно опинилися в незахищеному стані. Їх статус до кінця залишається не визначеним та не підпадає під жодне з положень у діючому законодавстві. Фактично працівники оформлені офіційно, але не в тій фірмі, де вони реально працювали. Тож запис у трудових книжках не відповідає реальності. Доведеться також з’ясовувати розмір офіційно виплаченої заробітної плати, утримання ПДФО, ЄСВ та військового збору. Також ще необхідно встановити розмір трудового стажу для визначення державного пенсійного забезпечення.

Тільки протягом січня за результатами співбесід із платниками податків Бериславського району щодо негативних наслідків використання договорів аутстафінгу трудові відносини оформили 20 бериславських фізичних осіб-підприємців. Один із них працевлаштував одразу 7 найманих працівників.

Проведення обстежень із питань легалізації робочих місць робочою групою, створеною при Бериславській РДА, продовжується. А от про відповідальність за нарахування та перерахування податку на доходи фізичних осіб, військового збору та ЕСВ у визначені законодавством терміни не треба забувати.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів