Херсонці завжди готові простягнути руку допомоги переселенцям

Автор: Виталий Яшков 22 Листопада 2018 14:02

Херсонщина продовжує приймати та всіляко допомагати внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Одна з установ, яка радо зустрічає переселенців - «Міський гуманітарний центр по роботі з внутрішньо переміщеними особами». Він є підрозділом гуманітарного центру для сім‘ї та молоді Херсонської міської ради. Як мешканці міста підтримують ВПО - «Гривні» розповіла керівник центру Галина Сліпак.

«Наразі переселенці приїжджають до Херсона, але не так часто, як було у 2013-14 роках. Ось, наприклад, за цей тиждень у нас зареєструвалося лише 3 родини. Важливо, аби отримати бажану допомогу, людина повинна мати при собі довідку, яка надається в районному управлінні праці та соціального захисту населення. Далі спеціаліст вносить дані особи до бази, де зазначає вади (при наявності). І після цього вони приймаються до центру», - прокоментувала Галина Володимирівна.

Що стосується допомоги, яку надають ВПО, то найчастіше це побутові речі, одяг, предмети особистої гігієни, продукти харчування. Вона надходить як від херсонців, так і від європейських організацій. Найчастіше європейські пакунки мають цільове направлення – для людей з обмеженими можливостями та багатодітних.

Також переселенцям надають консультації стосовно виплат пенсії, юридичних питань та влаштування дітей до відповідних закладів. У разі виникнення труднощів в оформленні документів, переселенців перенаправляють до партнерів центру, які працюють у відповідній сфері. Вже там вони отримують більш детальну інформацію та допомогу.

За словами керівника центру, за три роки існування від держави заклад отримав одноразову виплату, яка пізніше була витрачена на підгузки та декілька бебі-боксів. Усе останнє приносять небайдужі мешканці міста, які завжди готові простягнути руку допомоги.

Нагадаємо, спеціально для переселенців, у рамках проекту від Європейського Союзу, здійснено ремонт чотирьох поверхів у декількох гуртожитках Херсона по вулиці Комкова, 76 а-б. У першу чергу житло надається громадянам, які мають пільгову категорію (багатодітні, люди з обмеженими можливостями, одиноокі матері).

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів