Напередодні великого свята Воскресіння Господнє, саме в Чистий четвер, на ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат» священнослужитель окропив святою водою паски, які роз’їдуться по всій Херсонщині.

Це давня традиція хлібокомбінату. А цього року вона є не тільки доброю справою, але й соціально важливою. Адже через ситуацію, яка зараз склалася в країні, віруючі не мають можливості відвідувати храми на Великдень, щоб посвятити свої паски. А цей обряд має велике значення. Та завдяки «Херсонському хлібокомбінату» на наших столах буде освячена випічка.

«Вітаю всіх мешканців Херсонщини з прийдешнім Великоднем! – звернувся до земляків директор ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат» Сергій Дуров. - Бажаю всім найкращого свята, найкращої паски на столі! Щороку на цей період наш хлібокомбінат виробляє велику кількість пасочок для всієї Херсонської області. Кожного року, у Чистий четвер, до нас приїжджав священнослужитель для традиційного передвеликоднього обряду - благословення на випічку святкових пасок, освячення цеху й обладнання для виробництва святкової продукції. Та цього року через карантинні обмеження ми запросили священика, щоб він освятив уже готову великодню випічку. Адже розуміємо, як для кожної сім’ї важливо мати на святковому столі благословенну пасочку».

Цей православний обряд освячення було проведено безпосередньо в цеху №2, де своєї відправки на реалізацію вже чекали тисячі гарненьких пасочок та інша здоба. Знаючи високоякісну продукцію хлібокомбінату, особливу і смачну пасхальну випічку, «Херсонський хлібокомбінат» як завжди отримав велике замовлення від підприємств-реалізаторів.

«Цього року плануємо випекти до 40 тисяч штук пасочок, - розповіла Аліна Веденко, виконуючий обов’язки начальника лабораторії цеха № 2. - Хлібокомбінат готовий порадувати херсонців смачними пасками з різноманітною начинкою. Наприклад, виключно з родзинками – вагою по 120, 250, а для великої родини – по 600 грамів. Також є пасочки з цукатами та родзинками – по 300 и 600 грамів»

Треба відзначити, що «Херсонський хлібокомбінат» є одним з потужних підприємств харчової галузі нашої області, який багато років впевнено тримає марку якості і безпеки хлібобулочної продукції, приділяючи особливу увагу контролю за дотриманням технологічності процесів випікання хліба.

Тэги:

Событие
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів