Цього року миколаївські фермери значно збільшили площі під нішеві культури та активно будували теплиці. Так, аграрії Миколаївщини все частіше віддають перевагу льону, гірчиці та сої. А площі тепличного господарства цьогоріч збільшились на 20 гектарів, у порівнянні з минулим роком.
Про це під час брифінгу розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОВА Олена Піскун.
«Цього року в структурі сівозміни значно збільшена посівна площа під нішеві культури, такими як: льон, гірчиця, соя. І цей показник на сьогодні становить 64 тисячі гектарів проти 40 тисяч гектарів торік.
Тобто, підприємства поступово переходять на виробництво нішевих культур, які дають їм додатковий прибуток. Це особливо важливо в умовах, коли у нас заблоковано порти і є складнощі з реалізацією сільськогосподарської продукції», – підкреслила Олена Піскун.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Побачили, що це вигідно»: аграрії Миколаївщини почали вирощувати більше льону та коріандру
За її словами, на Миколаївщині цього року також збільшилась кількість теплиць. Так, минулого року під теплиці аграрії відвели 30 гектарів, а цього року – вже 50 гектарів.
«Значно збільшені площі тепличного господарства. Минулого року вони становили 30 гектарів, а сьогодні це вже 50 гектарів. Ця тенденція зберігається, площі розширюються. Є підприємства, які продовжують будувати нові теплиці, а є й ті, що відновлюють старі», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Миколаївської ОВА.
Вона також розповіла, що цього року 3 агропідприємства області отримали 16 млн гривень з держбюджету на будівництво модульних теплиць на площі 3,74 га.
Ще 3 підприємства Миколаївщини отримали 6,1 млн гривень держпідтримки на створення садів на площі майже 30 га.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермерам Одещини та Миколаївщини планують компенсувати половину витрат на вирощування бавовни
Фото ілюстративне, AgroTimes.