Колишня чиновниця Херсонської міськради отримала заочну підозру в колабораціонізмі

Колишня чиновниця Херсонської міськради отримала заочну підозру в колабораціонізмі

Автор: Іван Підлісний 15 Янв. 2024 14:10

Правоохоронці заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі колишній чиновниці Херсонської міськради. Про це заявили в обласній прокуратурі. 

Мова про екс-заступницю директора Департаменту бюджету та фінансів Ірину Цибульську, яка у 2022 році погодилася на співпрацю із ворогом. 

За даними слідства, у липні 2022 року жінка пішла на співпрацю із ворогом та отримала посаду в окупаційному органі влади «ВГА города Херсона». Стала так званим «начальником управления финансов отраслей производственной и непроизводственной сферы». Усвідомлюючи протиправність своїх дій, виконувала покладені на неї функції під вигаданим прізвищем. Колишня чиновниця міськради обрала псевдонім "Ірина Гурська".

"Вона комплектувала штат псевдоустанови, запрошувала на роботу колишніх колег. Виконуючи накази окупаційної влади, координувала питання формування «бюджету міста», його видатків та виконання", - повідомили в прокуратурі Херсонської області. 

Після деокупації Херсона ЦИбульська втекла разом із російськими військовими та іншими колаборантами, де продовжує, за даними правоохоронців, працювати в окупаційній адміністрації.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів