Кожного року на ремонт та утримання доріг в обласному центрі витрачають десятки мільйонів гривень. Наприклад, тільки у 2019 році на проведення робіт з ремонту вулично-дорожньої мережі у Херсоні витратили з міського бюджету 63 млн грн. Проте, ефект містяни не сильно помітили.

Вулиця Залаегерсег після дощу

Впродовж наступних п’яти років на ремонт доріг у Херсоні планують витратити колосальну суму – близько 1 млрд 150 млн грн. Саме стільки коштів необхідно для повної реалізації міської програми «Розвитку дорожнього господарства», розрахованої на 2020–2024 роки. Відповідний проект рішення опублікований на офіційному сайті Херсонської міської ради.

Для того, щоб реалізувати цю програму повністю, планується залучати кошти обласного й державного бюджету. У цьому матеріалі ми хочемо навести основні відомості про те, куди міська влада планує витратити понад 1 млрд грн коштів платників податків.

Згідно з документом, найбільше коштів за п’ять років, а саме 660 млн грн, планують витратити на пункт «Капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі міста». Сюди входить не тільки ремонт доріг, а й виготовлення та встановлення нових дорожніх знаків, пішохідних огорож, проведення капітального ремонту тротуарів, світлофорів та розмітка доріг. Також майже 398 млн грн мають виділити на ремонт доріг у трьох районах Херсона: Суворовському, Дніпровському та Корабельному.

У рамках реалізації цієї програми планується й придбання нової спецтехніки для МКП «Міське дорожнє управління», аби комунальне підприємство мало змогу власними силами ремонтувати дороги у місті без залучення підрядних компаній. Загалом на закупівлю техніки й обладнання для ремонту доріг за п’ять років необхідно виділити понад 162 млн грн.

За цю суму впродовж 2020-2024 років мають придбати техніку, яку будуть використовувати для ремонту й утримання доріг в належному стані: грейдер, каток, навантажувач, електронний ваговий комплекс, трактор, навантажувач асфальтобетонної суміші. Також комунальне підприємство може отримати обладнання для виготовлення асфальту й тротуарної плитки.

Чи покращить програма «Розвитку дорожнього господарства» стан доріг у Херсоні – поки напевно сказати важко. Взагалі для того, аби цю програму почали реалізовувати вона має отримати погодження у депутатів та членів виконкому Херсонської міської ради. Також, аби ремонт доріг у Хесроні фінансувався з обласного та державного бюджету, питання виділення коштів мають підтримати депутати обласної ради та Кабмін.

Тэги:

Деньги
Дороги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів