Яку суму отримала Україна за транзит газу

Автор: Полина Дайнега 05 Янв. 2020 18:00

Попри зниження обсягів прокачування російського газу через Україну Оператор єдиної газотранспортної системи  (ГТС) в повному обсязі отримав плату за свої послуги. Дану інформацію підтвердив на своїй сторінці в Facebook глава Оператора ГТС Сергій Макогон.

«Не дивлячись на те, що фізичні обсяги транзиту тимчасово знизилися до 35-45 млн кубометрів на добу, оператор ГТС отримує оплату в повному обсязі з розрахунку 178 млн кубометрів на добу», - написав Макогон.

Також Макогон додав,що гроші вже поступили на рахунок, адже послуги надаються за принципом предоплати. 

Як повідомляє видання “Слово і Діло”, «Газпром» і «Оператор ГТС України» 30 грудня у Відні підписали міжоператорську угоду щодо транзиту газу через українську територію після 31 грудня 2019 року. За словами глави російського газового концерну Олексія Міллера, одночасно був підписаний комплект документів, який є великою пакетної угодою, що відновить «баланс інтересів сторін». Документи набули юридичної чинності.

Узгодження документів здійснювалося відповідно до протоколу від 20 грудня, який передбачає транзит 65 млрд куб. м газу в 2020 році і по 40 млрд куб. м щорічно в період з 2021 по 2024 рік, а також відмова Києва від нових позовів проти «Газпрому» і виплату російським холдингом $ 2,9 млрд на користь «Нафтогазу» за рішеннями Стокгольмського арбітражу.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів