Як у Станіславі допомагають сільчанам із електропоказниками

Автор: Альона ШНАБСЬКА 06 Сентября 2019 12:03

Нині подати показники електролічильника в обленерго – це ціла проблема, якщо ви не маєте змоги чи не вмієте користуватися Інтернетом. Відтак у вас залишається один варіант – телефонний дзвінок оператору. Але й із цим біда! Скільки газета «Гривна» отримує скарг саме від людей похилого віку, які через завантажені лінії не можуть додзвонитися до оператора! Проблематично вчасно, з 1-го по 4-те число місяця, подати показники лічильників багатьом мешканцям міст. Хтось скаржиться, що навіть через сайт енергокомпанії не завжди встигає занести показники, бо система «зависає». А уявляєте, як упоратися з цією задачею бабусі з села, яка тільки приблизно бачила той комп’ютер на очі?!

Наприклад, у Станіславській об’єднаній територіальній громаді вирішили допомогти в цьому питанні своїм мешканцям. Як у телефонній розмові розповів глава ОТГ Володимир Желуденко, в людних місцях тільки й чути від громадян, що неможливо вчасно подати показники по електриці та газу. Враховуючи, що для багатьох людей це проблема, в селі Станіслав соціальні працівники комунальної установи «Центр соціальних допомог» із 2 вересня почали надавати таку послугу для людей. Тобто сільчанам треба вдома зняти показники лічильника й принести їх у соцслужбу, а спеціаліст занесе їх в онлайн-режимі на сайт енергокомпанії. Про нову послугу просять повідомити всіх, хто потребує допомоги в цьому процесі. Ще раз зауважимо, що подавати показники можна з 1-го по 4-те число кожного місяця. 

Як зазначив Володимир Володимирович, поки соцпрацівники будуть вносити показники по електроенергії, а в майбутньому, не виключено, що сільчанам також допомагатимуть передавати дані й по газу. Станіслав можна вважати піонером у наданні такої послуги людям у сільраді. Це дійсно соціально важлива справа! Можливо, й інші громади й населені пункти Херсонщини переймуть такий корисний досвід. 

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів