Як переселенцям та військовим отримати компенсацію на житло у Херсоні

Автор: Дарья Мельник 24 Августа 2019 16:44

П'ять років йде війна на Сході! За ці роки страшна подія торкнулася майже кожну сім'ю: одні залишився без домівки, а інші проводжають на фронт рідну людину. Аби люди, які опинилися в одній з вищевказаних ситуації не відчували себе беззахисними та непотрібними, на теренах України волонтери впроваджують низку соціальних проектів, заходів, підписують меморандуми про допомогу і, навіть, налагоджують стосунки з іноземними однодумцями.

На Херсонщині підписали Меморандум про підтримку переселенців

Наразі воїнів антитерористичних операцій та переселенців очікує чергове приємне нововведення - отримай компенсацію за не надане житло. Як скористатися даними пільгами та отримати державну допомогу журналістам інтернет-видання «Гривна» розповіла заступник голови Департаменту соціального захисту населення Вікторія Рильська.

Щоб отримати компенсацію, потрібно обов'язково перебувати у статусі внутрішньопереміщеної особи (ВПО), стояти на квартирному обліку та звернутися за місцем проживання до управління соціального захисту. Під час звернення військовий АТО повинен мати при собі пакет особистих документів:
- посвідчення особи;
- учасника бойових дій;
- довідку керівника АТЦ СБУ, головного штабу Збройних сил України про залучення особи до забезпечення проведення антитерористичної операції;
- згоду кожного повнолітнього члена сім’ї щодо включення їх у розрахунок грошової компенсації;
- копії документів, що підтверджують родинні стосунки.

Що стосується саме переселенців, то їх перелік значно менше: звичайно посвідчення особи, яка звертається до управління соціального захисту. Обов'язково довідку ВПО для кожного члена родини; згоду кожного повнолітнього члена сім’ї щодо включення їх у розрахунок грошової компенсації; копії документів, що підтверджують родинні стосунки.

Упродовж п’яти днів від дати прийняття заяви, органи соцзахисту проведуть обстеження матеріально-побутових умов ВПО. Далі винесуть подання про виплату грошової компенсації до комісії не пізніше ніж через 3 робочих дні. Упродовж п’яти днів комісія розгляне заяву та дасть відповідь. У випадку погодження буде розрахована сума компенсації. Гроші будуть зараховані на спеціальний рахунок в Ощадбанку, який вам потрібно відкрити.

«Надані кошти особи мають право витрачати тільки на придбання житла. Особиста житлова площа має з'явитися у звертаючої особо протягом року з дня нарахування компенсації»,- прокоментувала Вікторія Рильська.

Згідно з інформацією Міністерства соціальної політики України, цього року на відшкодування житла для переселенців Уряд направив понад 24 мільйони гривень, а для учасників АТО – майже 200 мільйонів гривень.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів