Як отримати субсидію через банк

Автор: Олеся ЛУНІНА 09 Мар. 2019 12:03

«Гривна» повідомляла читачам-отримувачам субсидії щодо введення монетизації держдопомоги з 1 березня 2019 року. Громадяни, яким було призначено субсидію до 31 грудня 2018 року, тепер отримуватимуть її в грошовій формі.

Субсидія з березня перейшла в статус адресної допомоги. Тобто субсидіант має самостійно й своєчасно оплачувати рахунки за комунальні послуги в повному обсязі, використовуючи отримані кошти від держави. Таке поняття, як обов’язковий платіж за види послуг, скасовується.

Для отримувачів субсидії, які не є пенсіонерами:

Ми повідомляли, що громадяни працездатного віку мають отримати суму субсидії через платіжну систему «Ощадбанку». Як повідомляється на сайті банку, для зручності всім субсидіантам, які не є пенсіонерами, необхідно перед відвідуванням банку пройти реєстрацію на офіційному сайті або в контакт-центрі «Ощадбанку» за телефоном: 0-800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів по території України). Це дасть можливість самостійно обрати найближче відділення, зручні час і дату для отримання субсидії без черг.

Отримати субсидію ця категорія субсидіантів зможе з 12 числа кожного місяця грошовим переказом через систему «Швидка копійка» банку або на поточні рахунки, відкриті в «Ощадбанку». Для отримання потрібні лише паспорт та ідентифікаційний код. При цьому якщо субсидіант, який не є пенсіонером, вже має поточний рахунок у «Ощадбанку», то субсидію автоматично буде зараховано саме на цей рахунок, і «Ощадбанк» надішле SMS про її надходження (за умови активованої послуги SMS-банкінгу).

Якщо субсидіант не має  поточного рахунку в «Ощадбанку», Міні-стерство соціальної політики наді-шле адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через «Ощадбанк».  При отриманні першої субсидії в грошовій формі через систему грошових переказів «Швидка копійка» субсидіанту буде запропоновано відкрити поточний рахунок. Це дасть змогу при зарахуванні подальших субсидій отримувати від банку SMS про надходження субсидії (за умови активованої послуги SMS-банкінгу). Не потрібно буде кожного разу відвідувати відділення для отримання субсидії – вона буде автоматично зараховуватись банком на картку. Відтак, отримуючи субсидію на картку, клієнт матиме змогу знімати кошти в будь-якому банкоматі, а також оплачувати комунальні послуги в мобільному або інтернет-банкінгу «Ощад 24/7».

Для пенсіонерів:

Субсидіантам – пенсіонерам НЕ ПОТРІБНО додатково реєструватися для отримання субсидії. Пенсіонери-субсидіанти отримають субсидію одночасно з пенсією через «Укрпошту» (якщо саме так отримують пенсійну виплату щомісяця) або на свій банківський пенсійний рахунок (в «Ощадбанку» чи іншому банку, в якому вони зазвичай отримують пенсію).

За оплату комуналки після 25 числа субсидії не відмінятимуть:

На цьому наголошують в уряді. Є громадяни, яким субсидія надійде разом із пенсією в 20-х числах березня – в їхній пенсійний день. Виникає запитання: як устигнути оплатити комунальні платежі за лютий і чи не відмінять субсидію, якщо оплата відбудеться після 25 числа?

Субсидію не відмінять, запевняють в уряді. Допомога готівкою наступного місяця так само прийде в день виплати пенсії. Головне, щоб заборгованості не було станом на травень 2019 року. Саме тоді відбуватиметься перепризначення субсидій на новий період.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів