Як на Херсонщині планують розв’язувати проблему із безробіттям

Автор: Аркадій Ліснічук 18 Февр. 2019 14:55

За даними Міжнародної організації праці, рівень безробіття на Херсонщині складає 10,2%, а рівень зайнятості населення – 57,7 %. За останній рік на території Херсонської області зберігається тенденція збільшення рівня зайнятого населення. Річ у тім, що й надалі на Херсонщині продовжує існувати «тіньовий» ринок праці, який не приносить бюджету жодних надходжень. Також такий рівень безробіття пов’язують із низьким рівнем працевлаштування молодого населення.

З метою зниження рівня безробіття на території Херсонщини була розроблена обласна програма «Зайнятості населення на 2019 – 2021 роки». Загалом для виконання програми на три роки планується залучити близько 163 млрд грн. Це кошти місцевих бюджетів, недержавні надходження та гроші із фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття. У цьому ж році для реалізації програми планують витратити близько 85 млрд грн. Це близько половина від суми, яку загалом планують витратити на повну реалізацію програми.

У рамках програми планується створення нових робочих місць на території області методом залучення інвестицій на будівництво інфраструктури сільськогосподарського та аграрного призначення. Також планується будівництво нових підприємств на території Херсонщини, що дасть змогу працевлаштувати осіб, що стоять на обліку в обласному центрі зайнятості, як безробітні.

Ця програма не обійде й потреби осіб із інвалідністю, які проживають на території області. Для них будуть організовані курси із професійного навчання.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів