Вулицями міста: Херсон перевірять на доступність для людей з інвалідністю

Автор: Дарья Мельник 08 Сентября 2019 12:04

У місті вже декілька років діє соціальна програма «Доступний Херсон», згідно з якою місця загального користування та дорожня інфраструктура повинні бути пристосовані для людей з інвалідністю.

Наразі у Херсоні під'їзди облаштовуються пандусами, а на центральних вулицях міста почала з'являтися тактильна плитка. Це все добре, проте більшість нагальних питань таких як жахливий стан тротуарів та пониження бордюрів залишаються невирішеними.

Аби перевірити наскільки влада реалізувала обіцяне до міста завітає засновник ініціативи Доступно.UA. Дмитро Щебетюк. Команда мандрує містами України, перевіряючи вулиці та заклади на доступність для маломобільних людей. Якщо заклад повністю пристосований для відвідувачів з особливими потребами, то керівництво отримує наліпку з написом #Доступнорекомендує.

16 вересня на території «Urban CAD» (вул.Куліка, 26) відбудеться майстер-клас для всіх охочих стати монітором та познайомитися з методикою оцінки свого міста. До участі у моніторингу запрошують місцевих активістiв, волонтерів, громадські ініціативи та всіх охочих зробити своє місто комфортним для всіх.

Зустріч з Дмитром планується провести 18 вересня о 18:00. Він розповість більше цікавої інформації про свій проект та про два автостопи, в які він вирушав у межах проектів Доступно.UA: автостоп Україною та Білоруссю, автостоп Європою.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів