«Вони не мають право працювати»: екологи прокоментували діяльність небезпечного заводу у Херсоні

Автор: Аркадій Ліснічук 17 Сентября 2019 11:38

На початку серпня у Херсоні розгорівся справжній скандал навколо діяльності підприємства ТОВ «Завод «Мікрон», яка займається виготовлення суміші для ремонту асфальтного покриття. Знаходиться він за адресою вулиця Чайковського, 236. Місцеві мешканці скаржаться, що тільки но завод відновив свою роботу в них різко погіршився стан здоров’я: на шкірі почало з’являтися подразнення, сльозяться та червоніють очі й взагалі просто неможливо нормально дихати.

Після мітингів та акцій протестів «Мікрон» нібито припинив свою діяльність, але це не надовго. Вже через декілька днів із його труб знову почав виділятися отруйний пил.

Вчора у бібліотеці імені Гончара пройшла зустріч під назвою «Херсону чисте повітря». Вході обговорення директор компанії ТОВ «Екоменеджмент груп» Вікторія Коваленко заявила, що завод, коли здійснює свою діяльність, порушує ряд законів України. Тому він просто не має права працювати.

«Згідно із Законодавством, захисна зона навколо підприємства, яке здійснює викиди має бути 100 метрів, а там вже через 50 метрів стоять житлові будинки. Також вони не мають дозвіл на викиди. Місцеві мешканці мають право у такому випадку звертатися до прокуратури, щоб ті припинили діяльність «Мікрона», - говорить Коваленко.

Ще в ході акції протесту, яка пройшла у серпні, місцеві зверталися й до прокуратури, й до департаменту екології Херсонської ОДА, але майже жодного результат це не дало.

«Прокуратура надіслала на відповідь, де повідомлялося, що вони не компетентні вирішувати це питання. Вони можуть відкрити кримінальне провадження у випадку, якщо буде доведено негативний вплив на здоров’я людей, які мешкають поруч», - зазначив місцевий мешканець Євген Улицький.

Стосовно діяльності підприємства «Завод «Мікрон» журналісти інтернет-видання «Гривна» вирішили звернутися міністерства енергетики та захисту довкілля України.

У відповіді на інформаційний запит нам повідомили, що підприємство не зверталося до міністерства, щоб отримати ліцензії, які необхідні для їхньої подальшої діяльності. Також жодних перевірок на території заводу протягом року не проводилося. Проведення перевірок лише планується й наразі для цього збираються відповідні дозвільні документи.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів