Відомо першого переможця конкурсу «Краща книга Херсонщини»

Автор: Виталий Яшков 25 Листопада 2018 15:34

Завершився обласний конкурс «Краща книга Херсонщини», який проводився восени цього року. Як вже повідомляла «Гривна», конкурс проводили серед місцевих авторів (упорядників) книг, місцевих видавництв, науково-дослідницьких підприємств, закладів освіти та бібліотек, громадських об’єднань - з метою сприяння розвитку місцевого книговидання.

На конкурс було представлено 31 роботу від 30 місцевих авторів (упорядників). Всі книги поділили в 6 номінаціях.

Наразі відомий переможець однієї номінації - «краще прозаїчне видання». Як повідомив «Гривні» голова конкурсної комісії Олександр Книга, перше місце посів історичний роман «Останній бій Урус-Шайтана» Віктора Михайлова (на фото).

Нагадаємо, що херсонець Віктор Михайлов (псевдонім Віктор Вальд) минулого року отримав за цю книгу першу премію в номінації «романи» на престижному міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова». До речі, на перемогу в цій номінації тоді претендували 5 тисяч романів.

«Книгу я писав 4 роки. Півтора року витратив на вивчення ісламського суспільства. Його культуру, побут, традиції та інше. Адже потрібно було досконально і об'єктивно відобразити в книзі Османську імперію та Кримське ханство.

Роман розповідає про період кінця XVII століття. У цей час Османська імперія претендувала на роль світової супердержави. Центральна подія книги - це Віденська битва 1683 року, яку турки програли, а перемога християн назавжди поклала край завойовницьких воєн Османської імперії на європейській землі. У цій битві, за деякими джерелами, вирішальну роль зіграла кінна атака українських козаків, які воювали в складі об'єднаної армії під командуванням короля Речі Посполитої Яна Собеського. Саме цей факт мене особливо зацікавив», - розповідав Віктор Михайлов минулого року журналісту «Гривни».

Відомо, що переможці обласного конкурсу «Краща книга Херсонщини» в кожній номінації нагороджуються грошовими преміями у сумі 27 тис. грн. До речі, це більше, ніж передбачено умовами «Коронації слова» чи, скажімо, у видавництві «Клуб Семейного Досуга», де було опубліковано «Останній бій Урус-Шайтана».

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів