Віталій Пронько та Олександр Гморін – особливі актори Херсонського театру імені Куліша. Не дивлячись на фізичні вади вони знайшли в собі сили втілити свої мрії в реальність. Буквально декілька років тому хлопці були вихованцями Олешківського інтернату, а тепер вони виступають на театральній сцені спільно із професійними акторами. Віталій працює в театрі вже близько 4 років, а Олександр розпочав свою кар’єру актора тільки на початку цього театрального сезону.

Сьогодні у Міжнародний день осіб з інвалідністю театр імені Куліша гостинно відчинив свої двері, аби зустріти особливих гостей. У театрі-кафе на одній сцені виступали незвичайні для публіки актори спільно з професійними театралами.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби показати, що є люди, які дійсно потребують нашої допомоги. Також у Міжнародний день осіб з інвалідністю ми хочемо розповісти про тих, хто не тільки не здався, а може бути гідним прикладом для наслідування. Наприклад, наші паралімпійські спортсмени, які прославляють не тільки наше місто, а й всю країну на міжнародному рівні», - говорить ведуча заходу Наталя Вишневська.

Захід розпочався із моновистави «Віталіус», де головним героєм був особливий актор театру Віталій Пронько. Хлопець зі сцени розповів глядачам жартівливі історії з шкільного життя його ліричного героя. Вся вистава супроводжувалася оплесками та сміхом глядачів.

Також вистава організована для того, аби допомогти особливим діткам соціалізуватися в суспільстві. Окрім цього, такі заходи допомагають привернути увагу громадськості до проблем осіб з інвалідністю та показати їх важливість і цінність.

«На жаль, наше суспільство не готує молодих батьків до того, що в них може народитися особлива дитинка. Вони не знають куди потрібно звертатися за допомогою, як проходити лікування та що робити далі. Тому деякі просто відмовляються від своїх дітей, коли дізнаються про те, що вони народилися з інвалідністю. 106 тис. дітей у нашій країні перебувають в інтернатних закладах. Ми хочемо низько вклонитися батькам, які долають цей складний шлях кожного дня», - говорить голова Всеукраїнської організації осіб з інвалідністю «Велід» Віктор Булка.

Зазначимо, що у ході проведення заходу збиралися кошти, які в подальшому підуть на виготовлення інклюзивних календарів. На цьому календарі будуть надруковані фотознімки, які були зроблені в рамках фотопроекту «Краса без обмежень». На цих світлинах зображені військовослужбовці 11-ї окремої бригади армійської авіації та особливі дітки.

Тэги:

Благотворительность
Дети
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів