У центрі Херсона розпочали демонтаж балкону історичної будівлі

Автор: Аркадій Ліснічук 04 Май 2019 18:42

На головній пішохідній вулиці Херсона – Суворова знаходиться далеко не один десяток будівель, які мають статус історичної пам’ятки. Тому саме ця вулиця приваблює тисячі туристів, які відвідують наше місто. Одна із таких будівель – «Будинок Суворова», який розташований на вулиці Суворова, 1а. Свою назву він отримав від херсонців недарма, оскільки із 1792 по 1794 рік за цією адресою проживав великий полководець в честь якого й було названо центральну вулицю міста – Олександр Суворов.

«Будинок Суворова» пережив не одну війну та в нього неодноразово змінювалися власники. Зараз же в будівлі знаходяться кав’ярня та продуктовий магазин. Також її орендує ряд приватних підприємців. Сам же фасад будівлі, яка має велику історичну цінність, знаходиться просто у жахливому стані й обсипається буквально на очах у пішоходів.

Окрім фасаду до недавніх пір у «Будинка Суворова» руйнувався й обсипався балкон, який зараз демонтують. Про це редакцію сайту «Гривна» повідомила читачка Ірина.

Варто зазначити, що згідно із Законодавством України, ремонт будинку, який відноситься до архітектурної пам‘ятки це досить складний процес, оскільки слід отримати дозвіл у спеціальній проектній організації та ще зібрати купу узгоджень. Саме ж виконання робіт коштує недешево. Тому мешканці будинку не спроможні самостійно відремонтували свій будинок, а міською владою на подібні ремонтні роботи кошти передбачені не були.

Нагадаємо, раніше сайт «Гривна» повідомляв, що на капітальний ремонт житлових будинків в цьому році виділять 53 млн грн. Цю суму планують витратити на роботи в галузі водопостачання, теплопостачання та ремонт дахів. Фасади, на думку депутатів, в реконструкції і щорічному оновленні не потребують.

Читайте також: «Краса та розруха: який вигляд має головна пішохідна вулиця Херсона»

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів