Узимку на Херсонщині тепла не буде?

Автор: Виталий Яшков 17 Октября 2018 11:20

На Херсонщині деякі газові мережі не зможуть транспортувати газ у цьому опалювальному сезоні, повідомили «Гривні» з прес-служби АТ  «Херсонгаз».

Для безаварійної роботи газопроводів потрібно провести реконструкцію чи капітальний ремонт 8 регуляторних пунктів, 28 технологічних ліній ГРП, 7 станцій катодного захисту газопроводів від корозії, 8 газових колодязів. Крім того, замінити 1750 домових газових регуляторів, придбати 5 автомобілів для виконання ремонтно-відновлювальних робіт.

Кошти на всі ці роботи повинні бути закладені регулятором – НКРЕКУ в тарифі на розподіл газу АТ «Херсонгаз» у розмірі майже 20 мільйонів гривень. Проте отримує підприємство лише 9 мільйонів, а сам тариф кілька років не переглядався.

На сьогодні, кажуть у відомстві, тариф дозволяє лише на третину здійснювати ремонт мереж, вірніше,  підтримувати їх у більш-менш робочому стані. Понад 200 кілометрів  сталевих газопроводів мають вік понад 45 років, 36% ШРП – понад 20 років, 66% ГРП – більше 20 років. Вони терміново потребують реконструкції. Автотранспорт і обладнання для ремонту та обслуговування мереж зношені на понад 50%.

А це вкупі з відсутністю достатнього фінансування на пальне не гарантують своєчасне прибуття на аварійний випадок і локалізацію ситуації. Крім того, мізерні зарплати не можуть утримати фахівців газового господарства на робочому місці. Навіть у аварійних бригадах не вистачає працівників.

Проблема стабільної роботи газової системи залишається незрушним. Невже комусь із вищих керівників потрібно створити в прикордонному Херсоні ще один Алчевськ, питають газівники.

Як писала «Гривна», нещодавно ПП «Херсонтеплогенерація» оприлюднило нові можливі тарифи на послугу з централізованого опалення, що надається населенню Херсона.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів