Український уряд компенсуватиме затрати батьків на розвиток дітей

Автор: Дарья Мельник 05 Мар. 2019 14:27

В Україні продовжують запроваджувати реформи та нововведення, які націлені на підтримку сімей при народжені дитини. Якщо раніше держава надавала лише базову матеріальну допомогу, то з першого вересня минулого року, у породільних будинках почала функціонувати соціальна програма «Пакунок малюка».

Так, під час виписування з медичного закладу персонал вручав батькам коробку, у якій були зібрані необхідні речі для малюка на перших час. Вартість такого подарунку складає 5 тисяч гривень на кожного.

Як зазначає Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, на цьому зміни не закінчуються. З першого лютого поточного року батьки, які займаються розвитком дитини, мають право на податкові пільги гуртків, дитячих садочків та інші програми навчання. Планується, що орієнтовний розмір такої знижки - 18% від сплаченої щомісячної суми.

Однією з обов’язкових умов є офіційний договір із закладом освіти, де буде прописано хто надає та отримує послугу, сума оплати та термін.

Тобто на другій ланці реформування уряд зосереджує увагу виключно на розвитку дитини. Адже дуже важливо, щоб змалечку вони мали улюблену справу і досягали успіхів у ній.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів