У Зеленопідській ОТГ відкрили пункт екстреної допомоги

Автор: Аркадій Ліснічук 13 Октября 2019 08:45

11-го жовтня на честь святкування дня села Селений Під на території населеного пункту урочисто відкрили пункт екстреної медичної допомоги. Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

За словами місцевих мешканців, раніше карети швидкої допомоги відправляли аж із райцентру – Каховки. Інколи час приїзду лікарів до односельців займав майже годину.

Проте, після проведення об’єднання у Зеленопідській ОТГ вирішили: медицину невідкладних станів треба неодмінно наблизити до людей. Так, у серпні цього року в центрі громади розпочав роботу пункт постійного базування бригад Каховської станції екстреної медичної допомоги..

Варто додати, що в Зеленопідському пункті екстреної медичної допомоги створені всі необхідні умови для роботи та перебування бригад. Тут працює три фельдшери з медицини невідкладних станів та чотири водії спеціалізованого санітарного транспорту. Бригади виїжджають на виклики до 12 населених пунктів у радіусі 40 кілометрів із загальною чисельністю населення 5,5 тисяч. Також до зони обслуговування входять ділянки двох трас Р-47 Херсон – Генічеськ та М-14 Херсон – Мелітополь. За два місяці роботи пункт прийняв більше сотні викликів.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів