У районах Херсонщини приступили до заключного обстеження навчальних закладів

Автор: Дарья Мельник 12 Августа 2019 18:55

Майже за два тижні учні вже повернуться до навчальних закладів, аби отримати нові знання. У зв'язку з цим, управління освіти активно закуповують обладнання, парти, комп'ютерну техніку та для повноцінного впровадження нової української школи (НУШ).

Окрім цього, спеціально створені комісії вже розпочали перевірку санітарного та зовнішнього станів навчальних закладів Херсонщини. Першими на черзі виявилися школи Великоолександрівського району.

Так, станом на 9 серпня в районі обстежено 16 закладів, з них загальноосвітніх шкіл - 7, дошкільних навчальних закладів - 7 та навчально-виховних комплексів - 2.
У ході комісійних обстежень комісія звертала особливу увагу на виконання пропозицій щодо покращення планів-завдань, наданих у період підготовки до нового навчального року, а саме поводження з твердими та рідкими побутовим відходами.

Також перевірено стан благоустрою територій закладів, водопровідних, каналізаційних мереж, мереж опалення, забезпеченість приміщень освітленням, укомплектування навчальних закладів меблями та навчальним інвентарем. Один з найважливіших пунктів став - облаштування внутрішніх туалетів для комфорту дітей, які відвідують даний заклад.

Не залишилися без уваги харчоблоки й кухні, де власне дітям готують страви. Акцентувалася увага на необхідності своєчасного погодження документації з організації харчування дітей у закладах, проходження медичних оглядів.

Наразі комісія підбиває підсумки та готує рекомендації.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів