У Херсонській області Новотроїцький, Чаплинський та Горностаївський район можуть залишитися без районних підрозділів національної поліції. Це може статися через зволікання місцевих чиновників, які з незрозумілих причин, не поспішають ухвалювати обласну програму “Безпечна Херсонщина” на місцевих рівнях. Про це повідомив сьогодні під час селекторної наради начальник головного управління Нацполіції у Херсонській області Олександр Прокудін.

“Прошу посадовців у цих районах вжити заходів з організації безпеки в цих районах. Якщо ж ні, то мною будуть вжиті радикальні дії. Якщо громаді не потрібна поліція в районах, то її й не буде. Її буде ліквідовано. Повірте, це неабияк “вдарить” по місцевим бюджетам. З ліквідацією підрозділів поліції деякі райони не отримають від 800 тис. грн до 2 млн грн податків, які надходили завдяки роботі правоохоронних органів. Водночас громади райони, куди я розподілю особовий склад, отримають вдвічі більше”, - заявив Прокудін.

Також за його словами, ліквідація районних підрозділів поліції не вплине на розслідування і реагування на злочини. Райони, які залишаться без правоохоронців, перекриють групи швидкого реагування. На місце районній поліцейській дільниці прийде поліцейська станція.

Ліквідація поліції у вищевказаних районах може призвести й до відставки голів райдержадміністрацій, які “провалили” виконання обласної програми “Безпечна Херсонщина”.

“Я прошу надати мені перелік громад, які вже підключилися до програми, а які ні. Ми даємо вам останній шанс, а далі будемо приймати рішення, зокрема й кадрові. Питання безпеки на Херсонщині ми ставимо в пріоритет”, - говорить голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

Нагадаємо, що програма “Безпечна Херсонщина” прийнята депутатами Херсонської облради 20-го грудня 2019 року. В рамках її реалізації у населених пунктах та на автомобільних сполученнях у нашій області планується встановлення сучасних відеокамер, зображення з яких у режимі реального часу транслюватиметься у поліцейські дільниці. Загалом за 4 роки на “Безпечну Херсонщину” витратять 10,1 млн грн.

Крім цього, поліцейські підкреслюють на важливості того, аби й місцеві громади займалися встановленням відеокамер. Наприклад, у Білозерці, Високопіллі, Антонівці, Чорнобаївці, Бехтерах та Музиківці місцеві громади вже затвердили програму “Безпечна Херсонщина” на місцевому рівні. Тому в цих населених пунктах вже в цьому році з’явиться поліцейська аналітична система відеофіксації порушень.

“Наразі на території Херсонської області вже працює 30 поліцейських відеокамери. Завдяки системі відеоспостереження за останній місяць розкрито та встановлено місцезнаходження 10 автомобілів, що перебували в розшуку, розкрито 3 умисні вбивства, 11 пограбувань та розбійних нападів, 23 крадіжки та ряд шахрайств. На початку цього місяця було затримано двох мешканців Запоріжжя, які за допомогою схеми “Ваш син потрапив в біду” вимагали кошти з літніх жінок”, - зазначив Прокудін.

Тэги:

Власть
Полиция
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів