У Херсонській області активно борються проти стихійної торгівлі

Автор: Дарья Мельник 01 Октября 2019 18:40

Тема стихійної торгівлі знайома кожному другому, адже наразі продавчинь з квіточками або продуктами харчування можна зустріти не лише біля ринків, а й на прибудинкових територіях чи супермаркетів.

Працівники ГУ Держспоживслужби у Херсонській області неодноразово наголошували про те, щоб споживачі відмовилися від придбання продуктів на стихійних ринках, адже це небезпечно для здоров'я. Окрім інформативних лекцій, працівники проводять рейди, у рамках яких перевіряють міста та населені пункти області.

Черговим об'єктом стало селище Нижні Сірогози. На селищному агропродовольчого ринку ПП «Хортиця» створено достатньо місць для продажу сільськогосподарської продукції рослинного походження, а також працює лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, яка здійснює контроль за якістю продуктів.

Проте трапляються випадки, коли деякі торговці не бажають дотримуватися визначеного порядку. Ринок у Нижніх Сірогозах приємно здивував працівників, адже в ході обстеження порушень не виявлено.

Нагадаємо, що торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. Стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності).

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів