У Херсонській міськраді планують стабілізувати роботу тролейбусів

Автор: Аркадій Ліснічук 19 Февр. 2019 15:08

У Херсоні досить-таки часто стаються поломки контактних тролейбусних мереж, що може повністю паралізувати роботу транспорту на даній ділянці дороги й доставити дискомфорт, як автомобілістам так й пасажирам тролейбусів.

Зі слів директора МКП «Херсонелектротранс» Єгора Устинова, працівники підприємства не можуть оперативно вирішити цю проблему, оскільки не функціонує система дистанційного вимкнення електропідстанцій.

«Наприклад, сталася поломка у центрі міста, а для того щоб її полагодити працівникам КП необхідно поїхати до підстанції й вимкнути електропостачання. Тоді вони тільки можуть усунути поломку й відновити рух тролейбусів. Це займає багато часу. Аби вирішити цю проблему ми плануємо закупити пневматичну систему вимкнення електропостачання. Тобто ми зможемо вимикати підстанції одним натисканням на кнопку, що дасть можливість оперативно ліквідовувати поломку», - говорить Устинов.

Також одна із вагомих проблем тролейбусних перевезень у місті – недостатня кількість транспорту, який виходить на лінію щодня. Херсонці часто скаржаться, що більшість тролейбусів виходять на перший маршрут, а інші маршрути залишаються без уваги. Тому містянам доводиться досить-таки довго чекати на тролейбус.

Натомість, з 1 квітня у Херсоні планується випускати на лінію на 40 тролейбусів, що дасть можливість додати на 9 маршрут один тролейбус та ще один на 3 маршрут.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів