У Херсоні влада заплющує очі на проблеми військових пенсіонерів

Автор: Антон КОСТЮК 25 Октября 2018 15:40

25 жовтня Суворовська райрада Херсона зібрала сивочолих чоловіків – ветеранів бойових дій, які незадоволені відношенням місцевої та державної влади до них. Колись вони захищали нашу країну ціною власного життя. Та про тих, кому вдалося вижити та відстояти незалежність України, влада, на жаль, забула.

«На сьогоднішнє зібрання ми запросили 6 представників у Верховній Раді від Херсонщини та голову облради Владислава Мангера. Ви бачите ці крісла – вони пусті, ось справжнє відношення влади до військових пенсіонерів. У нас до них є чіткі запитання, на які ми хочемо почути відповіді», - говорить голова об’єднаного штабу Громадських організацій ветеранів та військових пенсіонерів ЗСУ Микола Срібний.

Обурення колишніх військових викликав той факт, що кожного року їм зменшують пенсію, окрім цього, її виплачують не завжди вчасно. З 1 січня пенсіонерам припинили виплачувати надбавку до пенсії. Микола Срібний зазначив: щомісячно їм недоплачують 800–1500 грн.

«Я не прошу багато, мені повинно вистачати, аби прокормити себе та свою половинку, яка прожила зі мною все життя. Ми гідно виконали свій борг, але у мирні часи розпочалася справжня «війна» між нами та владою», - заявив один з колишніх військовослужбовців.

У залі зібралося близько 150 військовослужбовців, об’єднаних спільною метою – звернути увагу влади на їхні проблеми, оскільки зараз на них заплющують очі. Натомість ветерани настроєні досить рішуче та до останнього будуть добиватися своїх прав. Зібрання завершилося словами українського поета Тераса Шевченка: «Борітеся – поборете».

Нагадаємо, що військові пенсіонери Херсона не вперше говорять про свої проблеми, які стосуються виплати їм пенсій. Цього року вони вже декілька разів виходили на акції протесту до «Білого дому».

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів