У Херсоні триває впровадження медичної реформи

Автор: Антон Костюк 02 Ноября 2018 16:34

Сьогодні депутати Херсонської міської ради зібралися на позачерговій сесії, аби розглянути одне питання – новий статут міських лікарень. Згідно з реформою медичної галузі, яка зараз активно впроваджується в Україні. Перший крок у реформуванні медичної галузі Херсон вже зробив. 16 серпня на сесії міської ради було прийнято рішення про реорганізацію медичних закладів міста із комунальних установ у комунальні некомерційні підприємства Херсонської міської ради. Другий крок – обов‘язкова автономізація закладів шляхом перетворення у комунальні некомерційні підприємства.

«Якщо рішення не буде ухвалено, то заробітна платня медиків первинної ланки впаде на плечі міського бюджету. 623 медичних закладів по Україні вже мають такий статус і тільки за жовтень їм було перераховано майже 725 млн грн. Прийняття даного рішення дасть змогу проводити безкоштовне медичне обстеження», - говорить депутат міської ради Леонід Ремига.

Впровадження реформи у Херсоні йде повним ходом, й загалом, по місту було укладено 172 тис. декларацій з лікарнями.

Зі слів начальника управління охорони здоров‘я Херсонської міської ради Світлани Межерицької, з 2019 року лікарні зможуть отримувати кошти на первину медичну допомогу від 370 до 1480 грн на пацієнта, а це приблизно 90 млн грн на рік. Лікарні отримають фінансування, якщо будуть комунальними некомерційними підприємствами.

Дане рішення було ухвалено. З 39 депутатів «За» проголосували – 33.

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів