Через різке похолодання та снігопад у Херсоні запрацювали пункти обігріву. В них безпритульні можуть пообідати та зігрітися, а в разі необхідності залишитися на нічліг. Цього року у місті розгорнули два намети. Знаходяться вони за наступними адресами:

1. Вулиця Вишнева, 12. Сам пункт обігріву розташований на території аварійно-рятувального загону спеціального призначення державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області;

2. Проспект Святих Кирила та Мефодія, 16-а, поблизу церкви Христа Спасителя.

Пункт обігріву на вулиці Вишневій

“Пункти обігріву у Херсоні стоятимуть на період значного зниження температури. Лише коли на вулиці стане тепло їх приберуть. З міського бюджету на встановлення пунктів для обігріву нічого не витрачали. Їх встановленням займалося обласне управління з надзвичайних ситуацій. Вони встановили свої намети, коли погіршилася погода”, - говорить начальниця управління соціального захисту Херсонської міськради Олена Рузгіс.

Також за словами Рузгіс, з бюджету Херсона витрачаються кошти тільки на приготування гарячих обідів. У період зимових холодів в наметах щодня харчується близько 40-50 осіб. В цілому у бюджеті Херсона-2020 передбачено 368 тис. грн для організації безкоштовного харчування малозабезпечених верств населення. У період зимових холодів на приготування гарячої їжі в пунктах для обігріву в середньому щороку витрачають 25-30 тис. грн.

Зазначимо, що для більш-менш комфортного перебування безпритульних мобільні пункти обігріву забезпечені пічками, біотуалетами, лавками та столами. На місцях, де власне стоять намети, постійно чергують рятувальники, поліцейські та медичні працівники.

Тэги:

Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів