У Херсоні пройде марш за клімат

Автор: Аркадій Ліснічук 18 Сентября 2019 10:10

Цієї п’ятниці, 20-го вересня, херсонські еко-активісти приєднаються до всесвітнього маршу за клімат. Відомо, що подібні акції пройдуть у 150 країнах світу. Люди вийдуть на вулиці міст, щоб виступи за зміни задля збереження клімату нашої планети.

В Україні подібна акціє пройде у Києві та Херсоні. У нашому місті марш стартує о 15:30 від бібліотеки імені Олеся Гончара. Ходою еко-активісти й просто небайдужі херсонці пройдуться до площі Свободи.

«Ці протестні акції приурочені до спеціального саміту ООН із питань клімату, що відбудеться 23 вересня у Нью-Йорку. На ньому лідери з понад сотні країн зберуться аби продемонструвати конкретні плани по збільшенню їх національних внесків у Паризьку кліматичну Угоду. Держави мають реалізувати ціль по скороченню обсягу викидів СО2 на 45% до 2030 року та досягти нульових викидів парникових газів у 2050-му. Все це аби протидіяти глобальному потеплінню, що спричиняє руйнівні погодні катаклізми у світі», - зазначають організатори акції.

Також активісти планують висунути до нової влади ряд таких вимог: перейти на 100% відновлення енергії, відмова від будівництва нових електростанцій, які використовують викопне паливо, розвивати громадський електротранспорт та велоінфраструктуру у містах, припинити дотувати із держбюджету промислове тваринництво, перейти на енергоефективність у всіх галузях та одна із головних вимог – відмовитися від одноразового пластику.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів