У багатьох школах діти і досі вчаться без підручників: у чому проблема?

Автор: Поліна ДАЙНЕГА 26 Листопада 2018 19:56

З 1 вересня поточного року навчальні заклади намагаються активно реалізувати програму Нової української школи (НУШ). На теоретичному рівні все бездоганно: і вчителі, і діти мають бути задоволені. Але все сталося не так, як гадалося.

З моменту реалізації програми дирекції українських шкіл зіштовхнулися з певним рядом проблем, які негативно впливають на процес навчання.

Однією з базових проблем є нові підручники та обладнання класів.

«Близько 63% субвенцій отримали органи місцевого самоврядування для обладнання кабінетів. Гроші витрачені, але більшість шкіл залишилися без змін, там навіть не чули про модернізацію», - прокоментувала ситуацію аналітик Асоціації міст України з питань освіти Людмила Мозгова.

Стосовно книжок, все залежить від законопроекту, у якому прописано, що підручники повинні друкувати виключно державні виробники. За словами Мозгової, українські типографії не встигають. Значна кількість тиражів була відкликана через неякісний друк та помилки.

Саме тому Міністерство науки та освіти намагається відкоригувати законопроект і дозволити друк підручників за кордоном. Вважають, що це буде дешевше, краще і швидше. Якщо ж нічого не зміниться, підручники школи отримуватимуть до кінця року.

Відомо, що майже без дидактичного матеріалу залишилися сьогодні п'ятикласники, з 1 і 10 класами - ситуація краще.

Читайте також: Нову українську школу в Херсоні оснащують за рахунок батьків?

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів