ТОП-5 професій Херсонщини за кількістю поданих заяв від абітурієнтів

Автор: Дарья Мельник 12 Августа 2019 14:50

Вищі навчальні заклади (ВНЗ) України продовжують поступово приймати заявки від цьогорічних абітурієнтів, які вже отримали запрошення та визначилися з професійним напрямком. Як просуваються справи на теренах Херсонщини розповів журналістам інтернет-видання «Гривна» директор Департаменту освіти, науки та молоді Євген Криницький.

За словами Криницького, до закладів освіти Херсонської області цього року подано близько 23 тисяч заяв від абітурієнтів, з них 16 515 було направлено саме до закладів вищої освіти.

Нагадаємо, що на території області є три державні вищі навчальні заклади: Херсонський державний університет, Херсонський державний аграрний університет, Херсонський національний технічний університет. Ці ВНЗ потрапляють до переліку найкращих, як за кількістю студентів, так і якістю наданої освіти.
Згідно з даними наданими Департаментом, абітурієнти обирають практичні професії, які можуть знадобитися не лише у місті, а й селищі. Топ-5 найпопулярніших професій Херсонщини за кількістю поданих заяв дивіться в інфографіці (нижче).

Зазначимо, що окрім цих професій популярними також є: право, історичний напрямок, архітектура та будування, харчові технології, міжнародні економічні відносини та готельно-ресторанна справа.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів