Топ-3 міста Херсонщини, лікарні яких отримали найбільше фінансування

Автор: Дарья Мельник 24 Сентября 2019 13:50

На території Херсонської області продовжують активно розвивати медичну реформу. Попри певні труднощі та ускладнення, більшість медичних закладів отримують обіцяне фінансування та поступово готуються до другої ланки «Безкоштовна діагностика».

Нагадаємо, головними умовами отримання фінансування є реорганізація медичних закладів, а також підписання декларацій з Національною службою здоров'я України та пацієнтів з сімейними лікарями. Після чого кожен лікар отримує заробітну плату в залежності від кількості укладених декларацій.

Відомо, що заклади охорони здоров'я Херсонської області з січня по серпень отримали 289 мільйонів гривень. Що стосується міст-лідерів, то у трійці найкращих опинилися Херсон, Нова Каховка та Каховка. Скільки міські лікарні отримали коштів дивіться в інфографіці.

Як неодноразово повідомляв сайт «Гривна», мешканці Херсонщини ще мають час, аби підписали декларацію з лікарем. Для цього вам потрібно звернутися до медичного закладу за місцем проживання, а якщо немає вільних лікарів, вас перенаправлять до найближчої. Медична декларація – важливий документ, який надає можливість отримувати безоплатні огляди та пігулки за програмою «Доступні ліки». З наступного року на безкоштовну діагностику розраховуватимуть тільки пацієнти з деклараціями.

Читайте також: ТОП-3 лікарні Херсона за кількістю підписаних декларацій

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів