Рішенням Шостого Київського апеляційного суду призупинено дію рішення конкурсної комісії про концесію Херсонського морського торговельного порту. Відповідна постанова суду опублікована в єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, раніше сайт “Гривна” повідомляв, що наприкінці січня цього року Міністерство інфраструктури України визначило переможця на концесію херсонського морпорту. Перемогу отримав “Рисоіл-Херсон”, яким володіє громадянин Грузії Шота Хаджишвілі. Саме його фірма подала найвигіднішу фінансову пропозицію. Очікувалося, що від концесії кожного року бюджети всіх рівнів будуть поповнюватися за рахунок сплати податків на 300 млн грн.

Участь у конкурсі на концесію Херсонського морпорту взяло три компанії. Пізніше ж з’ясувалося, що була ще одна фірма, яка заявила про намір поборотися за право на концесію порту, але на фінальному етапі її прибрали з конкурсу. Тож керівництво компанії вирішило звернутися до столичного суду, аби той скасував рішення конкурсної комісії на концесії Херсонського морського торговельного порту.

З позовом до столичного апеляційного суду звернулася компанія ТОВ “Спеціальна компанія морський порт Херсон”. У судових документах йдеться, що з незрозумілих причин цю компанію відсторонили на одному з етапів концесійного конкурсу. Рішенням Міністерства інфраструктури України їх не допустили до розгляду фінансових пропозиції, що й було основним критерієм при відборі переможців на концесію Херсонського морпорту.

На думку компанії, об’єктивність прийняття такого рішення викликає питання, оскільки претендент, якого раніше допустили до конкурсу, вибув буквально на фінальному етапі. Тому рішенням Шостого апеляційного суду Києва було призупинено дію рішення конкурсної комісії на концесію Херсонського морпорту.

“Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Спеціальна компанія Морський порт Херсон" до Міністерства інфраструктури України про визнання протиправними та скасування наказів”, - йдеться в ухвалі суду.

Також відомо, що наступне судове засідання по цій справі пройде 24 лютого о 10:00 в Києві.

Тэги:

Деньги
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів