Суд призупинив 26 видів робіт на підприємствах Херсонщини

Автор: Виталий Яшков 22 Листопада 2018 19:18

Фахівцями Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Херсонській області з початку року проведено 417 перевірок суб’єктів господарювання, у т.ч. позапланово – 299.

Крім того, управлінням проведено 935 перевірок виробничих об’єктів суб’єктів господарювання, у т.ч. 32об’єктів підвищеної небезпеки. Зокрема, здійснено 145перевірок виконання суб’єктами господарювання приписів, виданих за результатами раніше проведених перевірок.

Під час цих заходів виявлено 8663 порушень нормативних актів з охорони праці, з яких усунено 6061(70%). За порушення законодавства з охорони праці притягнуті до адміністративної відповідальності 436працівників, у т.ч. керівників підприємств — 137. Сума штрафів на посадових осіб (працівників) підприємств становить 143,10 тис. грн.

Направлено 27 позовних заяв до суду щодо заборони, призупинення, обмеження виконання робіт та/або експлуатації обладнання, устаткування. За рішенням суду призупинено 26 видів робіт, що загрожували життю та здоров’ю працюючих. Решта позовів знаходиться в процесі розгляду.

На вимогу посадових осіб управління самостійно підприємствами призупинено виконання робіт, експлуатацію обладнання, що не відповідало вимогам безпеки – 44.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів