Реклама та порушення: скільки штрафів було виписано у Херсоні

Автор: Дарья Мельник 21 Октября 2019 09:17

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області за 9 місяців 2019 року заведено 106 справ за фактами порушень вимог рекламного законодавства. За результатами розгляду справ застосовані штрафні санкції на суму 65,842 тисячі гривень. 

Так, під час здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу у сфері зовнішньої реклами спеціалістами Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області протягом 2019 року було зафіксовано розповсюдження зовнішньої реклами з порушенням частини 5 статті 8 Закону України «Про рекламу», а саме: реклама про знижку цін на продукцію, про розпродаж повинна містити відомості про місце, дату початку і закінчення знижки цін на продукцію, розпродаж, а також про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації товару. Протягом звітного періоду прийнято 9 рішень про визнання реклами недобросовісною, 7 рішення про зупинення розповсюдження.

Головне управління тісно співпрацює з управлінням естетики та зовнішньої реклами Херсонської міської ради, а також, відповідно до статті 29 Закону України «Про рекламу», звертається до ГО «Українська Асоціація Маркетингу» та Міністерства соціальної політики України для отримання незалежної експертизи реклами щодо її відповідності вимогам законодавства України.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів