Попри те, що до завершення навчального року залишилося ще близько п`яти місяців, одинадцятикласники вже активно готуються до вступу.

Перед тим як вони стануть студентами, їм варто скласти важливий екзамен - зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Саме від його результатів залежить, чи зможуть вони вступити до омріяного вишу.

Щоб абітурієнти мали можливість ознайомитися з процесом проведення екзаменів та відкинути хвилювання, Міністерство освіти та науки України прийняло рішення проводити пробну версію ЗНО.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання – добровільне тестування, яке проводять з метою ознайомлення охочих із процедурою, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.

Скільки коштує пробна можливість

Якщо основна сесія ЗНО є безкоштовною, а зошити та бланки друкуються за державні кошти, то за участь у пробному потрібно сплатити власні кошти.

Вартість одного тестування для одного учасника складає 145 гривень. У тому випадку, якщо майбутній випускник хоче використати дві спроби, то батькам така примха обійдеться в 290 гривень.

Тому вирішувати тільки вам: витрачати кошти на пробне ЗНО чи тренуватися самостійно в онлайн-форматі.

Як потрапити на пробний екзамен

Реєстрація на пробне ЗНО вже розпочалася і триватиме до 24 січня. Тому, якщо є бажання стати його учасником, заходьте на сайт Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти та створюйте свій особистий кабінет.

Після авторизації обираєте перелік предметів (не більше 2) та місце проходження. Далі вам запропонують роздрукувати документ та оплатити послугу. Працівники Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти радять перевіряти надходження коштів у власному кабінеті.

А вже до 2 березня в особистому кабінеті вас чекатиме запрошення-перепустка, яку потрібно роздрукувати та пред’явити у пункті проведення екзаменів.

Цьогоріч пробне ЗНО проведуть наприкінці березня. Так, 21 березня пройде тестування з української мови та літератури, а вже 28 березня - усіх інших предметів: біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії та іноземні мови. Тобто кожен одинадцятикласник може відвідати два пробних екзамени.

Тэги:

Важно
Образование
Херсон
Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів