Про мистецво та творчість: до Херсона завітає український художник Олександр Ройтбурд

Автор: Дарья Мельник 06 Ноября 2019 12:05

Його картини – справжні шедеври мистецтва. Вони вражають та зачаровують погляд не лише українців, а й іноземних колекціонерів. А у 2009 році полотно «Прощай, Караваджо» було продане за 97 тисяч доларів.

Два роки (ред.- з 2017 по 2019) художник обіймав посаду директора Одеського художнього музею, після чого з незрозумілих причин був відсторонений. Проте це ніяк не вплинуло на його творчість та розвиток.

Так, 17 листопада до Херсона завітає той самий «найскандальніший» митець, художник України Олександр РойтбурдПаблік-ток «Чому художник не ризикує мовчати в бурхливому світі?» планують провести у Херсонському художньому музеї (вул. Соборна, 34).

Хтось намагається сховатися за виразом «Мистецтво поза політикою», а хтось бере на себе відповідальність, усвідомлюючи, що жодне мистецтво не може існувати поза контекстом його створення. Поговоримо з Олександром Ройтбурдом про те, як сучасні українські художники можуть стати важливими учасниками громадянського суспільства та долучитися до процесу прискорення реформ.

Окрім цього, поціновувачі мистецтва матимуть змогу поставити декілька питань справжньому професіоналу та почути унікальні факти про мистецтво з вуст художника.

Розпочати захід планується о 15:00.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів