Придбати антибіотики у херсонських аптеках стане складніше

Автор: Дарья Мельник 09 Мар. 2019 14:02

У сфері медицини очікують чергові нововведення. Нагадаємо, що перші кардинальні зміни розпочалися з моменту впровадження медичної реформи, яка щодня набирає обертів. Цього разу Кабмін затвердив Національний план боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, у рамках якого отримати антибіотики в аптеках без рецепта буде неможливо.

«Антибіотики, протигрибкові препарати та інші протимікробні засоби перестають діяти, бо через надмірне і необґрунтоване вживання таких ліків мікроорганізми виробляють своєрідний «імунітет». Вони змінюються і стають нечутливими до ліків. Фактично з’являються нові модифікації збудників інфекцій, які неможливо вилікувати протимікробними препаратами. Внаслідок цього вже сьогодні гинуть люди у всьому світі. Ця проблема уже визнана однією із загроз людству»,- зазначила в.о міністра Уляна Супрун.

Варто зазначити, що більшість людей купують медичні препарати, зокрема антибіотики, на власний розсуд без консультації та настанов лікаря. Це вважається однією з найпоширеніших помилок, адже антибіотики не лікують від інфекцій, що викликані вірусами. Їх застосовують лише при вторинній бактеріальній інфекції.

Так, МОЗ разом з іншими міністерствами розробили низку актів, які повинні впровадити в аптечних пунктах усіх регіонах держави до 2020 року. Одним з планових нововведень є посилений контроль за рецептурним відпуском антибіотиків.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів