Портфель першокласника: які суми віддають херсонці за придбання шкільного приладдя

Автор: Дарья Мельник 18 Августа 2019 12:45

Херсонські батьки продовжують атакувати магазини зі шкільним одягом та канцелярським приладдям, аби повноцінно відправити свою дитину на навчання. Якщо речі переважна більшість батьків купують спираючись на власний смак та дитини, то шкільне приладдя виключно за рекомендаційним списком вчителя.

Скільки коштує одягнути херсонського першокласника до школи

Так, напередодні початку навчального року кожен вчитель готує список школяра, де зазначений певний перелік приладдя. Саме воно знадобиться дитині під час того, чи іншого уроку. Цього року список першокласника виглядає приблизно так:
- олівці кольорові;
- фломастери;
- фарби гуашеві;
- пензлики (2 шт);
- альбом для малювання;
- кольоровий папір;
- клей ПВА з пензликом;
- ножиці;
- пластилін зі стеками;
- дошка для ліплення;
- стакан «Непроливайка»;
- білий картон;
- кольоровий картон;
- набори для рахунку;
- набір для навчання грамоти;
танграм;
- лінійка для рахунку;
- абак;
резинка (1шт);
- точилка;
- пенал;
- ручка (2 шт);
- олівець звичайний (2 шт);
- портфель.

Аби дізнатися, скільки витрачають батьки першокласників на наповнення портфелів, журналісти інтернет-видання «Гривна» пройшлися магазинами і ринками Херсона.

У матеріалі ми умовно розподілили товари зі списку за схожістю на декілька підгруп, а саме: наповнення пеналу, творчої папки для трудового навчання, творчої папки для образотворчого мистецтва та інші предмети.

До пенала увійшли такі товари: ручка (2 шт) – 8 грн, олівець звичайний (2 шт) – 16 грн, точилка – 12 грн, резинка – 6 грн, лінійка для рахунку - 15 грн і безпосередньо пенал – 50-80 грн.

Творча папка для образотворчого мистецтва складається з: олівці кольорові – 40 грн, фломастери – 70 грн, фарби гуашеві – 55 грн, альбом для малювання – 40 грн, пензлі (2 шт) – 30 грн та стакан «Непроливайка» - 12 грн.

Що стосується творчої папки для трудового навчання, то до неї входить: картон білий – 18 грн, картон кольоровий – 26 грн, ножиці – 7 грн, клей ПВА – 15 грн, пластилін – 60 грн, дощечка для ліплення – 24 грн та кольоровий папір – 30 грн.

Отже, на наповнення портфелів першокласників батьки у середньому витрачають близько 1300 гривень. Нагадуємо, що зазначені у матеріалі ціни є середніми. Тобто на полицях магазинів ви можете знайти дешевші або дорожчі товари, усе залежить від якості та бренду (виробника). Що стосується зошитів, то першокласники писатимуть у спеціальних друкованих, які затверджені Міністерством освіти і науки України. До підрахованої суми вони не включені.

«Майже усі повернулися з відпусток і почали активно збирати дітей до школи. Магазин наповнений покупцями зранку і до вечора. Найчастіше батьки приходять з надрукованими списками, які підготував класний керівник, а ми вже збираємо і радимося тільки за брендом. Напередодні навчального року ціни на канцелярські товари зросли, проте не на усі. Першими під вплив цін потрапили портфелі»,- розповіла продавчиня Світлана.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів