Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами пожеж очерету поблизу Херсона

Автор: Мирослава Кошкина 26 Мар. 2019 09:18

Останнім часом поблизу обласного центру в акваторії річки Дніпро сталося кілька пожеж очерету. За даними фактами Дніпровським та Корабельним відділеннями поліції в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.245 Кримінального кодексу України «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу».

Також 23 березня в чергову частину Корабельного відділення поліції звернулись дві жінки, які розповіли, що в результаті загоряння очерету вогнем були пошкоджені їх дачні будинки на острові Великий Потьомкінський. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.270 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки».

Наразі тривають досудові розслідування. Проводяться слідчо-оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння пожеж. Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Також поліція нагадує громадянам про необхідність бути обережними під час паління та поводження з вогнем у лісових масивах та місцевості з сухою рослинністю

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів