Подорожчання води у Херсоні: коли сплачувати за новим тарифом

Автор: Альона ГРЕБЕНЮК 26 Сентября 2019 10:56

Як вже повідомляв сайт «Гривна», «Херсонводоканал» сповістив про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. Звісно та на жаль, воно стосується підвищення цін. Нагадаємо, на відкритому засіданні НКРЕКП херсонському водоканалу встановлені такі ціни на послуги:
- на централізоване водопостачання – 10,212 гривні за 1 куб. м (із ПДВ);
- на централізоване водовідведення – 10,104 гривні за 1 куб. м (із ПДВ).

Разом – 20,32 гривні за куб.

Ця постанова вже набрала чинності з 23 вересня - після її опублікування в газеті «Урядовий кур’єр».

Як на своїй сторінці в соцмережі пояснив директор «Херсонводоканалу» Михайло Чемерис, в основному підвищення тарифу відбулось через збільшення складової заробітної плати. Також він оприлюднив тарифи в інших містах країни. З переліку виокремлюється водоканал Умані, де тариф становитиме 34,12 гривні за куб. А, наприклад, у сусідньому Миколаєві вода коштуватиме 21,06 гривні. Але є міста, де тариф складатиме 16 гривень із копійками. Це Львів, Вінниця, Запоріжжя та Черкаси. 

«Для середньої сім’ї з трьох чоловік плата збільшиться на 16,8 гривні, – написав директор водоканалу. – І становитиме 220 грн. у  місяць. Багато це чи мало для бюджету сім’ї, коли на кону стабільна подача води до осель, – питання дискусійне. Наприклад,один курець із бюджету сім’ї витрачає 1000 гривень».

Нагадаємо, що до 23 вересня діяли такі тарифи:
- централізоване водопостачання – 9,288 грн. за 1 куб. м (із ПДВ);
- на централізоване водовідведення – 9,468 грн. за 1 куб. м (із ПДВ).

Разом – 18,76 гривні за куб. І за такою вартістю абонентам треба розрахуватися в жовтні за 23 дні вересня

Нагадаємо, цього року це вже друге підвищення тарифу на водопостачання в Херсоні. Останнього разу вода дорожчала з червня. Тоді тариф зробили однаковим для всіх споживачів – як мешканців приватного сектора, так і мешканців багатоквартирних будинків. Таким чином для мешканців приватного сектора зростання середньозваженого тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення становило 11,4 %, то для тих, хто проживає в багатоповерхівках, ціна зросла на 3,6%. Також із червня зі структури тарифу виключили витрати на оплату послуг банків та інших установ із приймання та перерахування коштів споживачів.

 

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів