Побори у школах Херсонщини: на "гарячу лінію" вже надійшло 18 звернень

Автор: Иван Подлесный 17 Сентября 2019 08:20

З 10 вересня запрацювала «гаряча» лінія, куди батьки можуть звернутися щодо незаконних зборів коштів на потреби навчальних закладів. За перші 3 дні на «гарячу» лінію надійшло 18 звернень. Про це повідомили у Херсонській ОДА. Крім того, стали надходити не лише скарги про вимагання коштів, а й повідомлення щодо неякісного харчування дітей в навчальних закладах.

Світлана Чепіга, заступник голови облдержадміністрації зазначила, що робота «гарячої» лінії буде вдосконалюватися, та зауважила, що батьки не зобов’язані платити шкільні внески або здавати кошти на шкільне приладдя:

«Допомога навчальному закладу фінансово має відбуватись виключно на добровільній основі та на спеціальні рахунки. Неприпустимо тиснути на батьків та вимагати, або, ще гірше, проявляти булінг до їх дітей. Ми будемо реагувати на ці випадки та ініціювати залучення правоохоронних органів».

Очільник області Юрій Гусєв зауважив, що вимагати кошти у батьків і ставити дітей в нерівні умови є неприпустимим. Тож, кожне звернення від батьків не залишаться без уваги.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів