Перспективний план формування громад Херсонщини знову не затверджений

Автор: Иван Подлесный 20 Октября 2019 08:47

Депутати облради перенесли розгляд питання про внесення змін до перспективного плану формування територіальних громад Херсонщини на позачергову сесію. Таке рішення викликало критику з боку низки посадових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що внаслідок неприйняття цього документу вже створені ОТГ не отримають інфраструктурну субвенцію.

«Ці громади вже існують, ми не можемо їх залишити без допомоги. Це великі кошти», – зазначив він.

У той же час, на думку голопристанського міського голови Олександра Бабича, зволікання з прийняттям перспективного плану, перш за все, гальмує розвиток сільської місцевості.

«Сьогодні ми вже фактично є об’єднаною громадою з селом Старою Збур’ївкою. Ви знаєте, як там живуть люди. Сьогодні ви не сприяєте тому, щоб село розвивалося, і ми не зможемо отримати інфраструктурну субвенцію. Тому я просив би вас більш виважено ставитися до цих питань», - наголосив Олександр Бабич.

Варто також зазначити, що напередодні засідання сесії облради відбулася селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. Він, за словами Дмитра Бутрія, чітко дав зрозуміти: за відсутності перспективних планів – фінансування не буде.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів