ОТГ Херсонщини навчаться отримувати прибуток від земельних ресурсів

Автор: Виталий Яшков 09 Октября 2018 17:16

Сьогодні, 9 жовтня, у приміщенні облдержадміністрації обговорили потенціальний розвиток управління земельних ресурсів ОТГ на Херсонщині. До обговорення Програми місцевого системного розвитку долучилися керівники громад, представники проекту та заступник голови ХОДА Євген Рищук.

Керівник програми Наталія Слинько та експерт з питань управління земельними ресурсами проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Сергій Кубах розповіли про можливості та успіхи, які очікують громади Херсонщини в рамках партнерства.

«Наразі ми запустили конкурсний відбір серед ОТГ, які будуть залучені в якості партнерських громад до співпраці. Подавати заявки мають можливість громади Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Дізнавшись про таку можливість, керівники громад активно долучаються, але від херсонських не надходило жодних заявок», - розповіла Наталія Слинько.

Після завершення конкурсу формуються два списки: малий та довгий. Далі громади отримають від керівників навички для власного розвитку: комунікаційна діяльність, створення картографічної основи, спеціалізовані завдання та загальний аналіз виконаної роботи. Взагалі програма проходитиме у 5 етапів, з якими ознайомлять працівників громад після схвалення заявки.

«У минулому році була запущена пілотна база проекту з Кіптівською ОТГ, що на Чернігівщині, й Паланською ОТГ на Черкащині. Напрацьована база технологій управління земельними ресурсами дала позитивні результати», - зазначив Сергій Кубах.

Відомо, що Херсонщина не вперше співпрацює з проектом USAID - за останні 2 роки було запущено понад 10 програм. Зокрема, нещодавно 4 громади Херсонщини стали учасниками програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність».

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів