Навчання у прикордонних школах Херсонщини призупинено, а у Криму «погоріли» виноградники

Автор: Виталий Яшков 07 Сентября 2018 12:21

ШКОЛИ ТА ДИТСАДКИ ЗАКРИТО

Навчання у школах тих населених пунктів Херсонщини, які знаходяться в зоні можливого ураження після хімічного викиду на заводі «Кримський титан», вирішено призупинити. Також будуть тимчасово закриті й дитячі садочки.

Так було вирішено на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка збиралася 6 вересня о 21:15.

Як повідомляє прес-служба Херсонської ОДА, на засіданні прийнято наступні рішення:

- призупинити процес пропуску на КПВВ «Каланчак», КПВВ «Чаплинка» в сторону півострова Крим (з встановленням медико-санітарних пунктів);

- призупинити освітній процес в школах та дитячих садках, які знаходяться в зонах можливих уражень;

- провести оздоровлення дітей-мешканців населених пунктів можливого ураження в дитячих оздоровчих таборах області;

- провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення для підвищення рівня обізнаності правил загально-профілактичних заходів.

Читайте також: Химтака с Крыма: два КПВВ уже закрыли, детей готовы эвакуировать вглубь Херсонщины

А ТИМ ЧАСОМ У КРИМУ

Від викидів заводу «Кримський титан» у місті Армянськ постраждали фермерські угіддя, зокрема, виноградники. Про це повідомив кримський правозахисник Абдурешит Джеппаров, повідомив 6 вересня сайт «Крим.Реалії».

«Сьогодні з колегою побували в Армянську. Обстановка дуже гнітюча. Хочеться швидше залишити місто. Вулиці малолюдні, рясно посипані опалим листям дерев», - розповів він.

За словами, Джеппарова, сильно також постраждали овочі і виноградники, у яких листя обпалене кислотними викидами.

У той же час російські ЗМІ, з посиланням на Міністерство надзвичайних ситуацій РФ, запевняють, що в окупованому Криму немає перевищень гранично-допустимих концентрацій діоксиду сірки після викиду на заводі.

За даними заступника міністра екології та природних ресурсів України Віктора Вакараша, причиною негативного впливу кримського заводу «Титан» на навколишнє середовище і здоров'я людей є щоденні викиди в атмосферу, а не кислотний накопичувач, як повідомлялося раніше.

А в Мінооборони України заявили, що викид хімічних речовин на території окупованого Криму трапився через військових Збройних сил Росії, які на тренуваннях обстріляли відстійники відходів титанового та содового заводів.

Виноградники поблизу Армянська, 6 вересня. Фото з сайту "Крим.Реалії"

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів