На території Херсонщини вже зафіксовано 70 пожеж в екосистемах

Автор: Иван Подлесный 09 Мар. 2019 09:21

З початку року на території Херсонщини вже зафіксовано 70 пожеж в екосистемах на площі 25,84 га, що завдають непоправної шкоди довкіллю. Зокрема 8 березня сталось 7 таких пожеж, ліквідованих пожежно-рятувальними підрозділами на площі 1,53 га. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

"Із настанням періоду весняних господарських робіт, масового виходу на природу ця проблема вкотре нагадує про себе. Тому в черговий раз звертаюся до населення дотримуватися елементарних вимог безпеки під час перебування на природі, дачній ділянці, приватному житловому секторі. Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник", - заявив начальник обласного управління ДСНС Сергій Чорний.

Рятувальники нагадають, що заборонено розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, на відстані, менше 15 м від будівель. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів