На Скадовщині відгуляли фестиваль "Пшеничне перевесло"

Автор: Дарья Мельник 09 Сентября 2019 08:45

Збір пшениці на Херсонській землі - мабуть, чи не найважливіший період року не лише для області, а й для усієї країни. Адже саме у нас цього року було зібрано понад 2 мільйони тон зерна, яке згодом паляницями та хлібом ляже на столи людей з усіх куточків України.

Саме з цієї нагоди у селі Новомиколаївка Скадовського району розпочали новий фестиваль «Пшеничне перевесло». Херсонщина - багатонаціональний, гостинний край і збір врожаїв - справа, яка об'єднує абсолютно всіх, тож і фестиваль зібрав людей довкола в єдину сильну родину. Окрім того, «Пшеничне перевесло» має на меті збереження і примноження самобутньої, автентичної, неповторної культури на селі.

Привітати зі святом та побажати процвітання Новомиколаївській громаді завітав голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв: «Такі села, як Новомиколаївка, є сіллю Херсонської землі! Дякую, що ви об'єднуєте різні національності в єдину родину. Бажаю нам усім натхнення, наснаги, великих перемог і миру! Нехай фестиваль живе, об'єднує різні національності та примножує традиції української та Херсонської культури».

На фестивалі лунали колоритні пісні, дітей і дорослих розважали запальними танцями, здивували показом мод.

Справжнім сюрпризом стало куштування «південної нутелли» - бекмезу зі стиглих херсонських кавунів. А ввечері усі зібралися на святкову дискотеку.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів