На херсонську "Лєбєдінку" ще 100 тисяч гривен

Автор: Антон Костюк 22 Октября 2018 16:00

Грандіозний проект, який був покликаний відновити «Лебедине озеро» зупинився на стадії отримання проектної документації. Впродовж 9 місяців існування проекту херсонці не побачили жодних змін в кращу сторону, окрім встановленого банера з планом реконструйованої «Лебединки», а все інше так і залишається незмінним.

Ініціаторами реконструкції виступили депутати міської ради – Валерій Боржков та Олена Мазур. На пресс-конференції, яка пройшла у драматичному театрі ім. М. Куліша депутати заявили, що проект готовий вже на 90% і вони не збираються від нього відмовлятися. Тоді ж архітектор, який займається проектом «Лебединка» Юрій Тупічкін заявив, що більше кошти з міського бюджету вони брати не будуть

Питання про виділення фінансів на реконструкцію «Лебединки» було винесено на розгляд сесії міської ради, яка відбулася 19 жовтня. Мова йшла про виділення додаткових 250 тис. грн на проектну документацію.

«Нам необхідно ще 250 тис. грн й впродовж місяця ми зможемо розпочати роботи з відновлення «Лебединки», - заявила Мазур.

Проти виділення фінансів виступили депутати міської ради Михайло Линецький та Олег Романюк. Аргументуючи це тим, що на «Лебединку» виділяються фінанси, а жодних змін так й не видно.

«Ми вже виділи 750 тис. грн на проектну документацію та 250 тис. грн на податки. Загалом, проект вже обійшовся місту в мільйон гривень. У нас на реконструкцію шкіл не виділяються такі фінанси. Пропоную виділити 50 тис. грн. Їм має вистачити», - говорить Романюк.

Після цих слів у міській раді дійсно стало «гаряче» й можна було почути взаємні дорікання та обвинувачення. Почувши суму 50 тис. грн ініціатори реконструкції - Мазур та Боржков почали відмовлятися від проекту. Наостанок, рішенням сесії міської ради на проектну документацію реконструкції «Лебединого озера» ще було виділено 100 тис. грн. Саме таку пропозицію подав Володимир Миколаєнко.

«Коли вони захистять ці гроші, ми потім побачимо, чи виділяти кошти, яких не вистачає», - зазначив Миколаєнко.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів