На Херсонщині весняний призов до лав ЗСУ виконано на 100%

Автор: Иван Подлесный 18 Сентября 2019 12:48

Протягом квітня-червня 2019 року в області проведено весняний призов громадян України на строкову військову службу. Загалом, до лав Збройних Сил України та інших військових формувань було відправлено 674 особи. На цьому наголосили під час інструкторсько-методичних зборів військовослужбовців Херсонщини, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Чабан.

Так, за наданою інформацією, найкраще весняну призовну кампанію відпрацювали Білозерський, Каланчацький, Каховський, Нижньосірогозький, Іванівський, Чаплинський, Нововоронцовський та Високопільський райони. Разом з тим, Вадим Чабан наголосив, що є і ряд проблемних питань, які гальмують проведення призову. Частково вони пов`язані з реформою децентралізації, тому органам місцевого самоврядування потрібно активно залучатися до виконання завдань у сфері оборони.

Велика кількість громадян необізнані у соціальних гарантіях, що надаються військовослужбовцям строкової служби. Поширена думка, що бійців будуть направляти на службу в зону проведення Операції об’єднаних Сил, але це неправда.

«Радою національної безпеки та оборони України ще у 2014 році було прийнято рішення щодо унеможливлення залучення військовослужбовців   строкової   військової   служби  до виконання бойових завдань у Донецькій та Луганській областях», – акцентував Вадим Чабан.

Тэги:

Приєднуйтеся до нас:
Telegram-канал «Херсонська Гривна»
Google News
Більше матеріалів